Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

"Παιδί και σχολικοί βαθμοί"

Τί γίνεται με τους βαθμούς των παιδιών; Πώς μπορούν να διαχειριστούν τα παιδιά τόσο τους καλούς όσο και τους άσχημους βαθμούς;
Αρχικά, σε καμία περίπτωση οι βαθμοί δεν θα πρέπει να γίνονται «άγχος»για τα παιδιά. Καθώς, ο βαθμός μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση του και τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του. Όταν οι γονείς δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους βαθμούς, τότε το παιδί προσπαθεί να κάνει τα πάντα προκειμένου να τους ευχαριστήσει. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να έχετε την κατάλληλη στάση, είτε το παιδί σας φέρει άριστα είτε όχι.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τι πρέπει να κάνετε όταν οι βαθμοί του παιδιού σας δεν είναι καλοί;

Υπάρχουν παιδιά που παίρνουν καλούς βαθμούς στο σχολείο και παιδιά που δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά. Αν το παιδί σας ανήκει στην δεύτερη κατηγορία καλό θα ήταν να μην ανησυχείτε για το τι βαθμούς θα πάρει αλλά για το πως θα το αντιμετωπίσει το ίδιο παιδί σας. Υπάρχουν αρκετά tips για να αντιδράσετε σωστά μόλις αντικρίσετε τους βαθμούς:
  •  Ψάξτε μόνο για τα πλεονεκτήματα
Ένα παιδί μπορεί να έχει άλλα τόσα προσόντα και ταλέντα πέρα από τους βαθμούς. Αν τα πηγαίνει καλά συναισθηματικά και κοινωνικά, ή είναι ευγενικό και υπεύθυνο στο σπίτι ή αν προσπαθεί αρκετά στο σχολείο επιβραβεύστε το για αυτά και μετά μιλήστε για την βαθμολογία.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο ελαιοτριβείο του χωριού μας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυριακίου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του συνεταιρισμού, είδαν από κοντά τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την επεξεργασία του ελαιόκαρπου του συνεταιρισμού, ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής ελαιόλαδου.
Από το 2001 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κυριακίου (Α.Σ.Κ) με 360 ενεργά μέλη και συνολικό παραγόμενο ελαιόλαδο περίπου 200 τόνους ανά ελαιοκομική περίοδο είναι μια από τις πιο σημαντικές και οργανωμένες μονάδες επεξεργασίας Ελαιοκάρπου στο Νομό Βοιωτίας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεταιρισμού: http://askyriakiou.gr/el/



Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα και Παιδιά: Συμβουλές και ιδέες για γονείς


Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Η προσμονή του δώρου από τον Άγιο Βασίλη, οι κόκκινες και χρυσές κορδέλες που στολίζουν το σπίτι και η μαμά που φτιάχνει διάφορες λιχουδιές στην κουζίνα – φαντάζουν μαγικά στα μάτια ενός παιδιού.     
Τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά κατακλύζονται με δώρα. Βλέποντας το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού γεμίζουν ευτυχία και οι γονείς. Μήπως όμως μερικές φορές οι γονείς το παρακάνουν με τα δώρα και το εκμεταλλεύονται και τα παιδιά;

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αποχαιρετά τις καρέκλες, καλωσορίζει τις μπάλες το δημοτικό σχολείο του Φουρφουρά!

Στο Δημοτικό Σχολείο του Φουρφουρά ο Δεκέμβριος μπήκε φέρνοντας μία νέα καινοτομία. Στο σχολείο - πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, έγινε πράξη μια σκέψη που είχαν οι υπεύθυνοι του σχολείου τα τελευταία 5 χρόνια και είχε να κάνει με την αντικατάσταση των θρανίων και των καρεκλών με αντικείμενα πιο χρηστικά και καλαίσθητα. Έτσι τα παιδιά αποχαιρέτησαν τις άβολες σχολικές καρέκλες, που έδωσαν τη θέση τους... σε μπάλες!